Gå vidare till huvudinnehåll
Chorizo och grönsaker på plåt
Mari Bergman

Chorizo och grönsaker på plåt

50 minEnkelt
229,50 kr
4 portioner 49,57 kr per portion
Middag på en plåt med rotfrukter, korv och härlig topping i form av gurka och fetaost. Testa att använda fryst riven fetaost, det blir fantastiskt gott.

På plåt
3 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar
1 stRöd Paprika
0,5 tskSalt
1 stRödlök
700 gDelikatesspotatis
300 gMorötter
2 klyftaVitlök Vanlig
600 gChorizo
2 stFänkål Färsk
Topping
1 stGurka
1 stPersilja - färsk
150 gFetaost
65 gMachesallat
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

På plåt: Skala morötter, lök och vitlök. Skölj potatis. Skär potatis, morötter och lök i klyftor. Skiva fänkålen och grovhacka vitlöken. Blanda samman alla grönsaker med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 20 min.

3

Skär chorizo och paprika i bitar.

4

Topping: Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Grovhacka persiljan.

5

På plåt: Ta ut de rostade grönsakerna ur ugnen och tillsätt chorizo och paprika. Rosta ytterligare i 15 min.

6

Ta ut plåten och toppa de rostade grönsakerna och korven med smulad fetaost, machesallad, gurka och persilja. Ät och njut!

Bild:

Lina Eriksson