Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Enchiladas | ||
1 tsk | Provencalska Örter | |
1 msk | Japansk soja | |
2 tsk | Grönsaksbuljong | |
2 krm | Chiliflakes | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 st | Gul lök | |
50 g | Valnötter | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
2 st | Zucchini | |
1 msk | Olivolja | |
280 g | Portabellosvamp | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sallad | ||
1 msk | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
150 g | Salladsmix | |
Topping | ||
0,5 st | Gräslök - färsk | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
150 g | Riven Ost |
Värm ugnen till 200 grader.
Enchiladas: Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka portabellosvamp och valnötter. Grovhacka cocktailtomater och lägg åt sidan.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök, vitlök och svamp så att svampen vattnas ur. Tillsätt valnötterna när svamp och lök fått lite färg och stek i ytterligare 2 min.
Tillsätt provencalska örter, chiliflakes, grönsaksbuljong, tomatpuré och soja. Fräs samman under omrörning i 1 min. Tillsätt cocktailtomaterna och vatten och krydda med lite salt och peppar efter smak. Låt svampfräset sjuda på medelvärme i 5 min.
Hyvla tunna skivor av zucchinin med en potatisskalare så att du får minst 36 st skivor.
Lägg tre zucchiniskivor ihop åt gången så att de ligger lite omlott över varandra. Fördela 2 msk svampfyllning i änden mot dig. Rulla ihop till en rulle och lägg zucchinirullarna med skarven ner i en ugnsfast form. Upprepa samma procedur tills du har 12 st zucchinirullar.
Topping: Täck zucchinirullarna med creme fraiche och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 20 min. Finhacka gräslöken.
Sallad: Halvera cocktailtomaterna och blanda med sallad i en skål. Ringla över lite olja och balsamvinäger.
Strö den finhackade gräslöken över de gratinerade zucchinienchiladasen och servera med sallad vid sidan av. Ät och njut!
Näringsvärde: 409 kcal, 17 g protein, 31 g fett, 14 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
3 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1