Gå vidare till huvudinnehåll
Sallad på karamelliserade valnötter, äpple och vattenkrasse
Kokbok

Sallad på karamelliserade valnötter, äpple och vattenkrasse

20 minEnkelt
255,80 kr
4 portioner 41,10 kr per portion
Sallad att servera som förrätt eller varför inte som snacks med grönsaksstavar att dippa i den goda ädelostsåsen?

150 gÄdelost
60 gKrasse
1 stÄpple Granny Smith
6 mskMellanmjölk
Karamelliserade valnötter
225 gStrösocker
1 lRapsolja
2,25 dlVatten
225 gValnötter
Instruktioner
1

Karamelliserade valnötter: Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp. Tillsätt valnötterna och låt sjuda 1 minut. Lyft ur nötterna med en hålslev och låt dem rinna av på ett fat, utan att de vidrör varandra. Upprepa processen två gånger, använd samma sockerlag.

Värm upp oljan till 180 grader i en fritös eller en stor djup kastrull. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog. Tillsätt valnötterna och fritera dem i cirka 3 minuter, de är klara när de flyter upp till ytan. Låt de friterade karamelliserade valnötterna rinna av på ett fat.

Blanda ädelosten och mjölken i en matberedare till en slät dressing, häll i mer mjölk vid behov.

Skär äpplet i tunna skivor med mandolin eller kniv. Lägg vattenkrassen på ett serveringsfat. Lägg på det skurna äpplet och lätt krossade karamelliserade valnötter. Avsluta med att ringla ädelostdressing överst.

Bild:

Max och Liz Haarala Hamilton