Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Ädelost | |
60 g | Krasse | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
6 msk | Mellanmjölk | |
Karamelliserade valnötter | ||
225 g | Strösocker | |
1 l | Rapsolja | |
2,25 dl | Vatten | |
225 g | Valnötter |
Karamelliserade valnötter: Häll socker och vatten i en kastrull, koka upp på medelhög värme och låt sockret lösas upp. Tillsätt valnötterna och låt sjuda 1 minut. Lyft ur nötterna med en hålslev och låt dem rinna av på ett fat, utan att de vidrör varandra. Upprepa processen två gånger, använd samma sockerlag.
Värm upp oljan till 180 grader i en fritös eller en stor djup kastrull. Har du ingen stektermometer så släpp ner en brödbit i oljan - om det omedelbart bildas bubblor runt brödbiten är oljan varm nog. Tillsätt valnötterna och fritera dem i cirka 3 minuter, de är klara när de flyter upp till ytan. Låt de friterade karamelliserade valnötterna rinna av på ett fat.
Blanda ädelosten och mjölken i en matberedare till en slät dressing, häll i mer mjölk vid behov.
Skär äpplet i tunna skivor med mandolin eller kniv. Lägg vattenkrassen på ett serveringsfat. Lägg på det skurna äpplet och lätt krossade karamelliserade valnötter. Avsluta med att ringla ädelostdressing överst.
Bild:
Max och Liz Haarala Hamilton
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1