Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
70 g | Salladsmix | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Gurka | |
250 g | Vitkål | |
1 st | Äpplen | |
Lax | ||
500 g | Laxfilé | |
1 tsk | Kummin | |
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
2 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Chiliflakes | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 20- 25 min. Vänd runt potatisen efter halva tiden.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser och skala äpplet. Grovriv vitkålen och äpplet. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i skivor. Blanda ihop allting i en skål och tillsätt balsamvinäger, creme fraiche och smaka av med en nypa salt och peppar.
Lax: Blanda ihop salt, kumminfrön, chiliflakes, olja och honung. Skär laxen i 4 portionsbitar och gnid in laxbitarna med. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen på medelvärme några minuter på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.
Servera laxen med rostad potatis och äppelkrämig sallad.
Näringsvärde: 568 KCAL 30 G PROTEIN 33 G FETT 35 G KOLHYDRATER
Bild:
Malou Fickling
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria