Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad färsk vitkål med brynt smör och crunchiga nötter
Mari Bergman

Grillad färsk vitkål med brynt smör och crunchiga nötter

20 minEnkelt
212,80 kr
4 portioner 33,46 kr per portion
Kombinationen av grillad kål, brynt smör och pistagenötter är helt ljuvlig. Kålen passar bra som tillbehör till både fisk, kött och kyckling.

1 mskOlivolja
2 kgVitkål, (1 st)
50 gPistagenötter
2 krmFlingsalt
50 gSmör
Instruktioner
1

Dela kålen i 4 delar och pensla med olja. Grilla kålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg sedan över på indirekt värme. Låt baka där tills kålen har blivit mjuk och fått fin färg. Krydda med lite flingsalt.

2

Bryn smöret i en panna och grovhacka pistagenötterna.

3

Lägg upp kålen på ett fat och ringla över brynt smör och toppa med hackade pistagenötter.

Bild:

Nurlan Emir