Grillade pilgrimsmusslor
Jessica Frej

Grillade pilgrimsmusslor

30 minEnkelt
159,60 kr
4 portioner29,58 kr per portion
I tidernas begynnelse (2011) hade jag ett matprogram med Filip Fastén, i ett avsnitt lagade vi en rätt med pilgrimsmusslor, ärtor, krasse och brynt smör och jag blev helt tagen över hur gott det var.

Pilgrimsmusslor
20 stPilgrimsmusslor
1 mskOlivolja
1 tskSalt Fint
Till servering
2 stCitron
2 dlDill - färsk
600 gGröna Ärtor
50 gKrasse
100 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Pilgrimsmusslor: Torka av eventuell vätska från musslorna. Salta musslorna och trä på dubbla grillspett (så de inte snurrar runt när man vänder dem). Pensla med olja.

2

Grilla på direkt värme ca 1 minut per sida. Vänd dem inte för tidigt, då är risken att de sitter fast i gallret, de brukar vara lätta att vända när de är lagom grillade.

3

Gröna ärtor: Koka ärtorna hastigt så de tinar och lägg dem sen i en skål.

2

Bryn smöret i en kastrull.

3

När det är gyllenbrunt, ha i ärtorna och rivet citronskal. Pressa i citronsaften och addera finhackad dill innan servering och toppa med krasse.

Receptet kommer från boken "Grilla hur lätt som helst" som är skriven av Jessica Frej och ges ut av Harper Life.

Bild:

Lina Eidenberg Adamo