Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chèvrebakad lax på spenatbädd | ||
500 g | Laxfilé | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
400 g | Färsk bladspenat | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
100 g | Getost, Chevre | |
2 msk | Vitvinsvinäger | |
Till servering | ||
250 g | Basmatiris | |
Tomat- och bönsallad | ||
1 st | Rödlök | |
350 g | Kidneybönor | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Vinäger | |
2 st | Kvisttomater |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka ris, couscous, eller det matgryn du nu valt, enligt förpackningens instruktioner.
Lax på spenatbädd: Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten. Lägg den tinade spenat i botten och häll över grädde och vinäger.
Placera laxen på spenaten och strö över salt och vitpeppar.
Smula chèvreosten ovanpå laxen och baka allt i ugn i ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är genomstekt.
Tomat- och bönsallad: Skölj bönorna och låt rinna av i sil eller durkslag.
Skölj tomaterna och skär i bitar. Skala och hacka löken.
Blanda ihop allt i en skål och smaksätt med olivolja, vinäger, salt och peppar.
Servera laxen med tomat- och bönsallad samt det gryn ni har valt till.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
7 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko