Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Honung | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 st | Kyckling Hel | |
200 g | Sparris Färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
1 st | Färsk timjan | |
1 st | Persilja - färsk | |
6 st | Potatis | |
1 st | Citron |
Hacka örterna tillsammans med 2- 3 tsk flingsalt, och lägg det i en skål.
Riv skalet från citronen och lägg i. Pressa även i saften.
Häll olivoljan och honungen och rör om.
Gnid in kycklingen med blandningen ordentligt, även innanför skinnet (OBS).
Sätt ugnen på 190 grader.
Marinera i rumstemperatur i 30 minuter
Lägg kycklingen och de urkramade citronhalvorna i en form och låt den steka i ugnen i cirka 60-75 minuter.
Stick ett snitt med en vass kniv i den tjockaste delen, sipprar klar köttsaft ur är den färdig (eller termometer 80 grader).
Servera med SPARRISPOTATIS (stek sparris med gul lök och skivor av kokt potatis + häll över kycklingskyn).
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria