Gå vidare till huvudinnehåll
Lammgryta under frasigt smördegslock

Lammgryta under frasigt smördegslock

5 minEnkelt
231,75 kr
4 portioner 42,59 kr per portion
Givetvis går det bra att använda andra färsslag än lamm, t ex vanlig nötfärs eller vegetarisk färs. Bjud gärna med en fräsch grönsallad.

250 gSmördeg
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskKanel
2 tskKoriander - torkad
400 gKikärtor Kokta
1 stÄgg
1 tskSalt
400 gPastasås
2 tskSpiskummin
400 gLammfärs
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Bryn färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med spiskummin, koriander, kanel, salt och peppar. Tillsätt pastasåsen och låt småkoka 3–4 minuter.

3

Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.

4

Lägg färsröran i en smord ugnssäker form.

5

Rulla ut smördegen och lägg över röran. Skär små snitt i degen med en vass kniv. Pensla ytan med uppvispat ägg.

6

Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter. Bjud gärna med en fräsch grönsallad.