Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med sötsur sås

Kyckling med sötsur sås

30 minEnkelt
328,70 kr
4 portioner 26,99 kr per portion
Kyckling med sötsur sås

Sötsur sås
1 mskArrowrot
2 mskÄttiksprit
3 dlVatten
4 mskStrösocker
1,5 mskGrönsaksfond
0,75 dlKinesisk soja
Kyckling
0,25 stRotselleri
2 dlBöngroddar
1 stVanliga morötter
500 gKycklingfile
150 gFärska champinjoner
1 stPurjolök
Instruktioner
1

Ansa grönsakerna och svampen och skär allt i strimlor. Bryn kycklingköttet i knappt lillfingerstora strimlor. Hetta upp olja i en stor gryta. Bryn kycklingen. Krydda under tiden med salt och peppar. Stek köttet i ca 5 min varefter grönsaker (förutom groddarna) tillsätts. Stek ytterligare 3-4 minuter under omrörning. Blanda samtliga ingredienser till den sötsura såsen. Slå blandningen i pannan och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Fördela böngroddarna i pannan. Vill man öka på med styrka så passar sambal olek till.

Servera med ris.