Gå vidare till huvudinnehåll
Korv med rödbetscoleslaw och stuvad potatis

Korv med rödbetscoleslaw och stuvad potatis

45 minEnkelt
401,80 kr
4 portioner 31,88 kr per portion
Korv med rödbetscoleslaw och stuvad potatis

Rödbetscoleslaw
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskMajonnäs
1 tskSenap
1 stSchalottenlök
250 gVitkål
1 stPäron Conference
1 krmSalt
1 krmVitpeppar
2 stRödbetor Färsk
Dillstuvad potatis
1 krmVitpeppar
2 mskFlytande Smör
600 gPotatis
2 mskVetemjöl
1 krmSalt
3 dlStandardmjölk
0,5 stDill - färsk
Korv
1 stFärsk persika
4 stKryddad Korv
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader

2: Dillstuvad potatis: Skala potatisen, skär i ganska små bitar och koka dem i ca 10 minuter.

3: Korv: Stek korven

4: Dillstuvad potatis forts: Hacka dillen.

5: Smält smöret i en liten kastrull, och rör ner mjölet. Häll över mjölken oh tillsätt 1 tsk salt, 1 krm peppar och dill. Koka upp under omrörning och koka samman i några minuter.

6: Rödbetscoleslaw: Hyvla vitkålen med en osthyvel. Riv ner lök, päron, och skalade rödbetor i samma bunke. Knåda gärna allt med händerna några minuter så det mjuknar.

7: Rör ner creme freiche , majonnäs och ev lite senap och rör ihop allt ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

8 Dillstuvad potatis forts: Häll av vattnet från potatisen och häll över dillstuvningen, rör om försiktigt.

Garnera gärna korven med några kvistar persilja. Servera med rödbetscoleslaw och den dillstuvade potatisen.