Gå vidare till huvudinnehåll
Nuggets med currymangodipp
Hemmakock

Nuggets med currymangodipp

5 minEnkelt
349,60 kr
4 portioner 22,50 kr per portion
Nuggets med currymangodipp

Strips
400 gPommes strips Fryst, (4 port)
150 gMorötter, (2 st)
Dippsås
0,5 tskCurry
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 dlMango Chutney
Nuggets
2 tskJapansk soja
100 gMandelmjöl, (2 dl)
0,5 dlStröbröd
1 dlQuinoa
0,5 stGul lök
150 gHerrgårdsost, (1,5 dl)
2 stÄgg
Instruktioner
1

Sätt på ugnen (enligt förpackning på stripsen). Koka quinoa utan salt i 2 dl vatten i 15-20 minuter under lock.

2

Hacka löken och blanda med ägg, mandelmjöl, ost, sojasås och peppar. Rör även ner den kokta quinoan och ströbrödet.

3

Skär morot i stripsformade stänger. Tillred potatisstripsen enligt anvisning på förpackningen och låt även morötterna rosta med.

4

Forma nuggets av nuggetsmeten och stek ett par minuter på vardera sidan i medelvarm panna. Var inte för snål med olja, ytan ska bli knaprig och gyllene. Låg nuggetsarna svalna något innan de serveras, då är de som bäst i konsistensen.

5

Rör ihop ingredienserna till såsen och servera.