Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Birgittas lättlagade citronkyckling | ||
1 kg | Kycklingben | |
1 msk | Honung Flytande | |
4 msk | Persilja - färsk | |
4 st | Citron | |
1 st | Chilifrukter | |
0,5 dl | Japansk soja | |
4 klyfta | Vitlök | |
Sallad | ||
10 g | Valnötter | |
2 st | Avokado | |
65 g | Spenat Blad | |
65 g | Salladsmix |
Halvera citronerna och pressa ur saften (spara skalen). Blanda med hackad vitlök, hackad chili, honung och soja. Lägg kycklingen i marinaden i cirka 2 timmar.
Lägg citronhalvorna med ändarna uppåt och varva med kycklingen (skinnet uppåt) i en ugnsfast form eller långpanna. Häll över marinaden, salta, peppra och stek i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter. Garnera med persilja.
På din tallrik Handfast-minus: Lägg upp 1 handflata kyckling och servera med 3 knytnävar sallad. Handfast: Lägg upp 1 handflata kyckling och servera med 2 knytnävar sallad och 1 knytnäve fullkornspasta.
Bild:
Itrim
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1