Bao´s med Oumph, spetskål, kantareller och syrat äpple
Mari Bergman

Bao´s med Oumph, spetskål, kantareller och syrat äpple

1 tEnkelt
538,15 kr
10 portioner17,51 kr per portion
Bao´s med Oumph, spetskål, kantareller och syrat äpple. Vegansk. Innehåller: gluten, soja och senap/senapsfrö.

Topping
0,5 stKrasse
Spetskål
0,5 tskSirap Agave
2 mskHavrefraiche
3 krmFlingsalt
1 stCitron - Eko
1 krmSvartpeppar
500 gSpetskål
1 mskRapsolja
Kantareller
0,5 krmSvartpeppar
150 gKantareller
2 krmFlingsalt
1 mskRapsolja
Syrat äpple
0,5 dlÄttiksprit
1 dlStrösocker
1 stSvenska Äpplen
2 dlVatten
Ingredienser
400 gBuns
280 gVegetarisk Pulled
Instruktioner
1

Spetskål: Värm ugnen till 200 grader.

2

Dela spetskålen på mitten och gnid in snittytorna med olja. Grilla snittytorna i en grillpanna/grill så att spetskålen får en hårt grillad yta.

3

Lägg över spetskålshalvorna med snittytan upp på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 30 min. Ta ut spetskålen och låt den svalna. Strimla kålen och lägg i en bunke. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med flingsalt och peppar.

4

Kantareller: Putsa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i olja. Krydda med flingsalt och peppar efter smak.

5

Syrat äpple: Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna. Tärna äpplet smått och lägg i en skål. Häll över ättikslagen och låt stå 1 tim. Sila av lagen strax innan servering.

6

Oumph: Värm oumphen på låg värme i en kastrull.

7

Bao´s: Hetta upp vatten i en kastrull och ställ en bambulåda över kastrullen. Lägg i så många bröd som får plats och ånga bullarna i ca 5 min.

8

Servering: Fyll bröden med spetskål, Oumph och kantareller. Toppa med lite syrat äpple och klipp över krasse.

Bild:

Lina Eriksson