Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Huvudsallat | |
0,5 st | Paprika | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Vinäger | |
Kyckling | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Färsk timjan | |
1,5 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Kycklingfond | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
0,5 dl | Vatten | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
700 g | Potatis Fast | |
3 tsk | Dijonsenap | |
3 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
0,75 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Citron | |
0,5 st | Zucchini | |
0,5 st | Blomkål Färsk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Skölj och klyfta potatisen. Skala och klyfta löken och skala och skiva vitlöken. Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Skölj och skär fänkål och zucchini i mindre bitar. Blanda alltsammans med kycklingen på en ugnsplåt. Rör ihop olja, honung, dijonsenap, vatten, kycklingfond, salt och peppar och tillsätt på plåten. Blanda om ordentligt. Dela citronen på mitten och lägg på plåten. Rosta i ugn i ca 40 min.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna paprikan. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Ta ut kycklingen ur ugnen och pressa över citronsaften från de rostade citronerna. Var försiktig så att du inte bränner dig. Repa av timjanblad och strö över. Servera kycklingen med sallad vid sidan om.
Näringsvärde: 420 kcal. 34 g protein, 8 g fett, 50 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt