Grillad kalventrecôte med bulgursallad och parmesankräm
Mia Troberg

Grillad kalventrecôte med bulgursallad och parmesankräm

30 minEnkelt
623,50 kr
4 portioner87,61 kr per portion
Den underbara parmesankrämen passar utmärkt till kött och sallad. Om du vill ha ett lägre GI kan du byta ut bulgur mot vit quinoa. Rekvisita: Jean Dubost, Laguiole, www.rice.dk

Parmesankräm
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlParmesanost
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
Kött
450 gKalventrecote
Bulgursallad
0,5 dlPersilja - färsk
0,5 dlBasilika - färsk
1 mskOlivolja
5 dlVatten
2 dlHel Bulgur
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskCitron
400 gKronärtskockshjärtan
0,5 stHönsbuljong
1 klyftaVitlök Vanlig
Örtolja
1 mskFransk dragon
2 mskOlivolja
0,5 stGräslök - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
2 mskPersilja - färsk
Instruktioner
1

Örtoljan: Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan.

2

Parmesankräm: Riv osten fint och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar.

3

Bulgursallad: Koka bulgur i vatten med buljong och salt. Skär kronärtskockshjärtan i två delar. Hacka vitlök och persilja. Blanda kokt varm bulgur med vitlök, persilja, pressad citron, olja, basilika, kronärtskockshjärtan. Smaka av med salt och peppar.

4

Skär köttet i 4 skivor. Salta och peppra. Grilla köttet på hög värme i 1 minut på varje sida tills det får fin färg. Flytta köttet åt sidan och grilla vidare i ca 2 minuter.

5

Pensla köttet med örtoljan när det kommer från grillen. Servera köttet med parmesankräm och bulgursalladen.

Näringsvärde: Kalorier: 493 kcal, Kolhydrater: 26,7 g, Protein: 34,4 g, Fett: 27,3 g

Bild:

Emma Mattsson