Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling och potatis | ||
50 g | Färsk bladspenat | |
700 g | Delikatesspotatis | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Olivolja | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
Chimichurri | ||
2 msk | Olivolja | |
1 st | Basilika - färsk | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Salt | |
Tomatsallad | ||
1 tsk | Balsamvinäger | |
2 st | Kvisttomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling och potatis: Skölj och dela potatisen på mitten. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna. Dela varje kycklingfilé i två delar. Lägg alltsammans på en plåt och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt. Dela citronen på mitten och lägg halvorna med snittytorna upp på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Chimichurri: Skölj basilika, koriander och persilja. Skölj och riv citronskal och skala vitlöken.
Mixa ihop örterna med citronskal, citronsaft och olja med hjälp av en stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Tomatsallad: Skölj och skiva tomaterna och lägg upp på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.
Ta ut kyckling och potatis ur ugnen. Blanda med sköljd spenat och chimichurrin och lägg upp på ett fat. Pressa över saften från den grillade citronen. Var försiktig så att du inte bränner dig. Servera med tomatsallad.
Näringsvärde: 433 kcal, 38 g protein, 15 g fett, 34 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta