Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Dressing | ||
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 krm | Strösocker | |
| 0,75 dl | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 st | Sardeller | |
| 50 g | Parmesanost | |
| 1 msk | Vitvinsvinäger | |
| 1 tsk | Dijonsenap | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 300 g | Potatis Fast | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 500 g | Vanliga morötter | |
| 180 g | Romansallat, (1 st) | |
| 600 g | Kycklingfile | |
| 2 krm | Salt | |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och vänd runt med olivolja och salt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på medelhög värme ca 2 min på varje sida tills de har en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på plåten i ugnen och låt dem gå ca 15 min.
Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, vinäger, senap, socker, salt och peppar i en matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
Skölj salladen och skär den i stora bitar. Skölj gurkan och hyvla långa tunna skivor med en osthyvel.
Arrangera sallad, gurka, rotfrukter och kyckling skuren i skivor på ett fat. Ringla över dressingen eller servera den vid sidan om.
Näringsvärde: Kcal: 547 Fett: 28 g Protein: 46 g Kolhydrater: 26 g
Bild:
Linnea Swärd

4,20 kr /st

536,88 kr /kg

473,00 kr /kg

22,17 kr /kg

81,30 kr /kg

13,95 kr

87,80 kr /kg

158,92 kr /kg

217,27 kr /kg

22,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

139,80 kr /l

153,26 kr /kg