Falafel med grönsaksnudlar i raw curry- och cashewsås
Mari Bergman

Falafel med grönsaksnudlar i raw curry- och cashewsås

45 minEnkelt
454,30 kr
4 portioner24,25 kr per portion
Falafel är otroligt gott och med detta receptet även väldigt lätt. Här får ni använda er av en falafelmix som bara blandas med vatten. Servera med en smakrik raw curry- och cashewsås och du har en riktig toppenrätt! Dessutom glutenfri. (Tastelines vegokasse v25 2015)

Falafel
1 mskOlivolja
3 dlVatten
240 gFalafelmix
Tillbehör
200 gPalsternacka
1 stZucchini
200 gBönpasta
Cashewsås
100 gVanliga morötter
10 gFärsk ingefära
2 tskHonung Flytande
1 dlVatten
1 krmSalt Fint
0,5 stCitron
1 mskOlivolja
0,5 stChilipeppar Röd
15 gSoltorkade Tomater
1 tskCurry
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
100 gCashewnötter Naturella
1 stRöd Paprika
1 tskLantbuljong
Instruktioner
1

Falafel: Koka upp vattnet och blanda med falafelmixen. Låt stå i 20 min.

2

Sås: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala vitlök och 2 cm ingefära. Skölj och skär paprikan i grova bitar. Pressa 2 msk citronsaft och tag fram 2 st soltorkade tomater. Lägg alla ingredienser till cashewsåsen i en matberedare och mixa samman till en chunky sås. Smaka av såsen med salt och peppar.

3

Tillbehör: Skala palsternacka och skölj zucchinin. Använd dig av en grönsakssvarv eller en potatisskalare och skär långa tunna strimlor av grönsakerna.

4

Tillred bönpastan enligt anvisning på förpackningen. Spola den sedan kall.

5

Blanda ihop pastan och grönsaksnudlarna med cashewsåsen.

6

Falafel: Rulla bollar av falafelsmeten med vattensköljda händer. Lägg bollarna på en tallrik.

7

Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek falafelbollarna på medelvärme tills de har en fin gyllenbrun stekyta.

Servera dina nystekta falafel med grönsaksnudlar i raw cashewsås.

Näringsvärde: 357 kcal, 14 g protein, 15 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Susanna Livijn Wexell