Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Falafel | ||
1 msk | Olivolja | |
3 dl | Vatten | |
240 g | Falafelmix | |
Tillbehör | ||
200 g | Palsternacka | |
1 st | Zucchini | |
200 g | Bönpasta | |
Cashewsås | ||
100 g | Vanliga morötter | |
10 g | Färsk ingefära | |
2 tsk | Honung Flytande | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
15 g | Soltorkade Tomater | |
1 tsk | Curry | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
100 g | Cashewnötter Naturella | |
1 st | Röd Paprika | |
1 tsk | Lantbuljong |
Falafel: Koka upp vattnet och blanda med falafelmixen. Låt stå i 20 min.
Sås: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala vitlök och 2 cm ingefära. Skölj och skär paprikan i grova bitar. Pressa 2 msk citronsaft och tag fram 2 st soltorkade tomater. Lägg alla ingredienser till cashewsåsen i en matberedare och mixa samman till en chunky sås. Smaka av såsen med salt och peppar.
Tillbehör: Skala palsternacka och skölj zucchinin. Använd dig av en grönsakssvarv eller en potatisskalare och skär långa tunna strimlor av grönsakerna.
Tillred bönpastan enligt anvisning på förpackningen. Spola den sedan kall.
Blanda ihop pastan och grönsaksnudlarna med cashewsåsen.
Falafel: Rulla bollar av falafelsmeten med vattensköljda händer. Lägg bollarna på en tallrik.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek falafelbollarna på medelvärme tills de har en fin gyllenbrun stekyta.
Servera dina nystekta falafel med grönsaksnudlar i raw cashewsås.
Näringsvärde: 357 kcal, 14 g protein, 15 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
2 Falafelmix Glutenfri EKO 200g Ewalie
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria