Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärspaj | ||
100 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
390 g | Passerade Tomater | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
150 g | Riven Gratängost | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 st | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Balsamvinäger | |
230 g | Smördeg | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
Sallad | ||
30 g | Salladsmix | |
0,5 st | Gurka |
Värm ugnen till 200 grader.
Köttfärsfyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, paprikapulver, oregano, basilika, salt och peppar och stek i ytterligare 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs samman i 1 min. Tillsätt balsamvinäger och passerade tomater och låt såsen puttra på medelvärme i 10 min. Rör om då och då. Tillsätt finhackad basilika.
Klä en springform med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Tillsätt köttfärsfyllningen i pajskalet och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Halvera tomaterna. Ta ut pajen och fördela tomaterna över pajen. Strö över lite salt och peppar på tomaterna och sätt in pajen i ugnen i ytterligare 20 min.
Sallad: Skölj och skiva gurkan och blanda med salladen i en skål.
Servera köttfärspajen tillsammans med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 732 kcal, 41 g protein, 46 g fett, 37 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1