Gå vidare till huvudinnehåll
Borsjtj med getostklick och ugnspannkaka med kaneläpplen
Mathem

Borsjtj med getostklick och ugnspannkaka med kaneläpplen

50 minEnkelt
264,10 kr
4 portioner 32,70 kr per portion
Den lättlagade ryska soppan rödbetssoppan sköter sig bra själv på spisen och gifter sig perfekt med en klick getoströra i.

Tillbehör
1 dlGräddfil
1 mskHonung Flytande
200 gKvarg 10 procent
1 tskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskKanel
2 stÄpplen
200 gGetost, Chevre
2 krmSalt
Soppa
50 gVanliga morötter
2 stGul lök
1,5 lVatten
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
1 stLagerblad
600 gRödbetor Färsk
200 gVitkål
3 stGrönsaksbuljong
1 tskOlivolja
1 tskSmör
1 mskVitvinsvinäger
Ugnspannkaka
6 dlMjölk
4 stÄgg
1 mskSmör
3 dlVetemjöl
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Soppa: Skala rödbetor, lök och morot. Grovriv alla grönsakerna, även vitkålen, utom en av rödbetorna. Använd gärna matberedare.

2

Hetta upp en gryta eller en stor kastrull med lite olja och smör. Fräs grönsakerna någon minut. Tillsätt vatten, buljong, lagerblad och lite svartpeppar. Koka allt under lock på svag värme ca 20 min.

3

Tillbehör: Mosa eller mixa ihop getosten med gräddfil och lite honung om du vill. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.

4

Soppa: Finriv den sista rödbetan och tillsätt strax innan soppan är färdig. Smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och peppar.

5

Pannkaka: Lägg en klick smör i en ugnsfast form och sätt in i ugnen. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Blanda ihop och häll i formen. Grädda i ca 35- 40 min.

6

Tillbehör: Skär äpplena i tunna klyftor. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs äpplena mjuka. Krydda med kanel och honung. Servera soppan med getostklick och pannkakan med kaneläpplen och kesella.

Näringsvärde: 764 KCAL 34 G PROTEIN 35 G FETT 72 G KOLHYDRATER