Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk örtsallad med glasnudlar och sojastekta kycklinglårfiléer
Hemmakock

Asiatisk örtsallad med glasnudlar och sojastekta kycklinglårfiléer

30 minMedel
470,45 kr
4 portioner 40,78 kr per portion
Asiatisk örtsallad med glasnudlar och sojastekta kycklinglårfiléer

Sallad
1 stMynta - färsk
15 gSesamfrö
1 stSalladslök
1 stBasilika - färsk
1 stKoriander - färsk
1 stRädisor
Tillbehör
300 gGlasnudlar
Dressing
1 tskSalt
2 mskSesamolja
0,5 stLime
Kyckling
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Färsk
2 mskJapansk soja
600 gKycklingfile
Instruktioner
1

Koka glasnudlarna enligt förpackningen och kyl dem i kallt vatten. Sila av nudlarna väl och blanda dem med örter, rädisor, salladslök och sesamfrön. Rör ihop limejuice med sesamolja och salt. Häll dressingen över salladen och blanda den.

Stek kycklingfiléerna på hög värme i olja 4 minuter. Sänk värmen, blanda sojan med vitlöken och häll över filéerna, stek vidare ytterligare 6-8 minuter tills filéerna är genomstekta.

Servera kycklingfiléerna varma eller kalla till nudelsalladen.