Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Queasadillas | ||
150 g | Spenat Blad | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Tortilla Wrap | |
2 krm | Salt | |
100 g | Fetaost | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Soppa | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 st | Broccoli Färsk | |
1 msk | Smör | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 l | Vatten | |
1 st | Grönsaksfond |
Soppa: Skala och grovhacka den gula löken. Skölj och skär broccolin i mindre buketter.
Hetta upp en stor kastrull med olja eller smör, fräs löken mjuk utan att den bränns. Lägg i broccolibuketterna och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt vatten och buljong i kastrullen, koka upp och koka i 5 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Queasadillas: Skala vitlök och skölj spenaten. Fräs spenaten hastigt i lite olja i en stekpanna. Pressa i vitlöken och blanda runt. Lägg över spenaten i en bunke och smula i fetaost och tillsätt creme fraiche. Tillsätt en nypa salt och peppar och blanda runt.
Lägg fyllningen mellan tortillabröden och platta till. Stek din quesadilla i lite olja eller smör i en stekpanna på båda sidor. Dela den sedan i tårtbitar och servera till soppan.
Näringsvärde: 488 KCAL 20 G PROTEIN 30 G FETT 31 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
3 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste