Smashed potatis med basilikaolja och parmesan
Mari Bergman

Smashed potatis med basilikaolja och parmesan

40 minEnkelt
140,90 kr
4 portioner19,00 kr per portion
Krispig potatis med basilikaolja och parmesanost. Passar perfekt att använda gårdagens kokta och överblivna potatis. Gott att äta till både kyckling, fisk, kött och vegetariskt.

2 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
1 klyftaVitlök Vanlig
1 kgDelikatesspotatis
2 krmSalt Fint
50 gParmesanost
1 krmSvartpeppar
2 krmFlingsalt
1 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

3

Skala och riv vitlök och finhacka basilika. Blanda samman vitlök, basilika, 2 msk olivolja och en nypa salt och peppar i en skål.

4

Finriv parmesanosten.

5

Sila av potatisvattnet och lägg alla kokta potatisar på en plåt med bakplåtspapper. Låt potatisen svalna en aning. Tryck till varje potatis med undersidan av ett glas eller med en stekspade. Pensla potatisarna med basilikaoljan. Strö över parmesanosten och rosta i ugnen i ca 15 min så att potatisen blir gyllene och krispig på ytan. Toppa med lite flingsalt.