Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Olivolja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
2 krm | Salt Fint | |
50 g | Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Flingsalt | |
1 st | Basilika - färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Skala och riv vitlök och finhacka basilika. Blanda samman vitlök, basilika, 2 msk olivolja och en nypa salt och peppar i en skål.
Finriv parmesanosten.
Sila av potatisvattnet och lägg alla kokta potatisar på en plåt med bakplåtspapper. Låt potatisen svalna en aning. Tryck till varje potatis med undersidan av ett glas eller med en stekspade. Pensla potatisarna med basilikaoljan. Strö över parmesanosten och rosta i ugnen i ca 15 min så att potatisen blir gyllene och krispig på ytan. Toppa med lite flingsalt.
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens