Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lime- och kokosris | ||
3 msk | Riven kokos | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Lime | |
400 g | Basmatiris | |
Karamelliserad lax | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Japansk soja | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 tsk | Honung Flytande | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
Coleslaw | ||
1 st | Lime | |
2 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
500 g | Spetskål | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 krm | Flingsalt |
Lime- och kokosris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna på medelhög värme så att de blir gyllene. Häll över kokosflingorna i en skål.
Karamelliserad lax: Skär laxen i kuber och salta lite lätt.
Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med 1 msk olja, soja, honung och chiliflakes i en skål.
Coleslaw: Strimla spetskålen och lägg i en skål.
Skala och riv ingefära och finhacka koriander. Tillsätt ingefära, koriander, rivet limeskal, limesaft, olja, salt och peppar till spetskålen. Massera spetskålen med händerna ordentligt och ställ åt sidan till servering.
Karamelliserad lax: Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme så att de får en krispig yta runt om.
Tillsätt sojablandningen i pannan och fräs ihop på hög värme under omrörning så att laxen karamelliseras. Stäng av värmen.
Lime- och kokosris: Tillsätt rivet limeskal, limesaft och finhackad koriander i det kokta riset. Lägg upp riset på ett fat och strö över rostade kokosflingor.
Servera laxen med ris och coleslaw. Ät och njut!
Näringsvärde: 729 kcal, 34 g protein, 29 g fett, 76 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria