Gå vidare till huvudinnehåll
Karamelliserad lax med lime- och kokosris
Mari Bergman

Karamelliserad lax med lime- och kokosris

30 minEnkelt
302,15 kr
4 portioner 40,87 kr per portion
Karamelliserad lax med smak av ingefära och vitlök som serveras med lime- och kokosris samt coleslaw. Härliga smaker som passar hela familjen. Tips! Om du köper fryst lax, tina den gärna i kylen över natten.

Lime- och kokosris
3 mskRiven kokos
0,5 stKoriander - färsk
1 stLime
400 gBasmatiris
Karamelliserad lax
500 gLaxfilé Fryst
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
3 mskJapansk soja
1 mskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
2 tskHonung Flytande
0,5 tskChiliflakes
Coleslaw
1 stLime
2 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskFärsk ingefära
500 gSpetskål
0,5 stKoriander - färsk
2 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Lime- och kokosris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna på medelhög värme så att de blir gyllene. Häll över kokosflingorna i en skål.

2

Karamelliserad lax: Skär laxen i kuber och salta lite lätt.

3

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med 1 msk olja, soja, honung och chiliflakes i en skål.

4

Coleslaw: Strimla spetskålen och lägg i en skål.

5

Skala och riv ingefära och finhacka koriander. Tillsätt ingefära, koriander, rivet limeskal, limesaft, olja, salt och peppar till spetskålen. Massera spetskålen med händerna ordentligt och ställ åt sidan till servering.

6

Karamelliserad lax: Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme så att de får en krispig yta runt om.

7

Tillsätt sojablandningen i pannan och fräs ihop på hög värme under omrörning så att laxen karamelliseras. Stäng av värmen.

8

Lime- och kokosris: Tillsätt rivet limeskal, limesaft och finhackad koriander i det kokta riset. Lägg upp riset på ett fat och strö över rostade kokosflingor.

Servera laxen med ris och coleslaw. Ät och njut!

Näringsvärde: 729 kcal, 34 g protein, 29 g fett, 76 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir