Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
600 g | Laxfilé | |
1 msk | Olivolja | |
Rösti | ||
25 g | Smör | |
300 g | Sötpotatis | |
1 krm | Salt | |
500 g | Potatis Fast | |
1 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Mangosalsa | ||
1 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
225 g | Mango |
Sätt ugnen på 125 grader.
Mangosalsa: Skala och riv ingefäran och blanda med den tinade mangon i en bunke. Tvätta och riv limeskalet och pressa i saften. Finhacka chilipepparn, rödlöken och koriandern. Blanda med salsan och smaka av med lite salt och tillsätt olivolja. Ställ kallt till servering.
Lax: Ta bort skinnet på laxen och skär den i fyra portionsbitar. Salta och peppra efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek laxbitarna hastigt på båda sidor så att de får en gyllenbrun stekyta. Lägg över laxbitarna i en ugnsfast form. Sätt in laxen i ugnen när det är 10- 12 min till servering.
Rösti: Skala och riv sötpotatis och vanlig fast potatis eller använd rivfunktionen på en matberedare. Lägg potatisrivet i en bunke och pressa i vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja. Stek röstin på medelvärme i omgångar, ca 10x10 cm. Salta dem efter smak. Vänd dem när dem har en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över röstin på ett ugnsäkert fat och förvara dem i ugnen tills alla är klara.
Servera med den härligt sötstarka mangosalsan.
Näringsvärde: 583 Kcal 32g protein 30g fett 45g kolhydrater
SMAKLIG MÅLTID
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill