Gå vidare till huvudinnehåll
Corn Ribs med parmesan och chilimajo
Mari Bergman

Corn Ribs med parmesan och chilimajo

45 minEnkelt
177,75 kr
4 portioner 18,31 kr per portion
Grillad majs i ny tappning! Corn Ribsen toppas med chilimajjo och parmesanost. Servera som en förrätt eller som ett gott tillbehör. Obs! Detta recept går endast att göra på färska majskolvar.

Topping
50 gSmör
75 gParmesanost
1 stPersilja - färsk
1 dlMajonnäs Smaksatt
Corn Ribs
0,5 dlBBQ-Sås
0,5 tskSpiskummin
0,5 tskSalt
4 stMajskolvar
1 tskPaprikakrydda
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme.

2

Corn Ribs: Dela de färska majskolvarna i fyra delar på längden. Det här momentet kräver en stor vass kniv och försiktighet. Se gärna en video med instruktioner för att underlätta delningen av majsen.

3

Placera majskolvarna vertikalt på en skärbräda med den tjocka delen mot skärbrädan. Skär rakt igenom uppifrån och ner med den innersta tjockaste delen på kniven. Dela sedan varje halva på längden så att du får 16 st långa corn ribs.

4

Lägg alla corn ribs på en plåt eller stort fat.

5

Blanda samman olja, BBQ-sås, paprikapulver, spiskummin och salt i en skål. Pensla majsen runt om.

6

Grilla corn ribsen på direkt värme runt om så att de får en fin grillyta. Grilla sedan klart på indirekt värme i ca 10-15 min tills de är mjuka.

7

Topping: Smält smöret, finriv parmesanosten och grovhacka persilja.

8

Pensla corn ribsen med det smälta smöret.

9

Lägg upp corn ribsen på ett fat/skärbräda och toppa med chilimajjo, riven parmesanost och persilja. Ät och njut!

Bild:

Roland Persson