Gå vidare till huvudinnehåll
Jennie Walldéns Special Ribs
Jennie Walldén

Jennie Walldéns Special Ribs

2 tEnkelt
385,50 kr
4 portioner 33,55 kr per portion
Recept från Jennies kokbok ”Smaker i mitt hjärta” får vi ta del av här i matkassen. Rätterna är från både det korianska och italienska köket och denna vecka är det Jennies Special Ribs som du får laga och njuta av. Det tar ju lite tid att tillaga ribs men det går utmärkt att både förkoka revbenen i ugnen och blanda ihop glacen kvällen innan. Eller så sparar du denna rätt till en mysig söndagsmiddag vettja.

Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
200 gVitkål
250 gVanliga morötter
2 mskOlivolja
200 gPalsternacka
0,5 stCitron
1 krmSalt
Glace
1 tskRödvinsvinäger
100 mlSweet Chili
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlOystersås
1 krmSalt
3 mskTomatpuré
2 tskSambal Oelek
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskFärsk ingefära
0,5 dlHonung Flytande
1 krmKanel
1 tskFisksås - Asiatisk
900 gRevbensspjäll
1 krmSalt
1,5 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Skär i köttet och separera benen. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna. Salta och peppra. Häll 1–2 dl vatten i botten och täck helt runtom med aluminiumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i ugnen i 125° i 1 ½ timme.

2

Glace: Riv ingefära och pressa vitlöken. Rör ihop alla ingredienserna till glacen väl.

3

Ta sedan ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225°. Ta bort folien, häll av vätskan och pensla på glace. Ställ tillbaka i ugnen och låt glacen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är revbenen som bäst. Detta tar cirka 20 minuter.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

5

Sallad: Skala och riv morötter och palsternacka. Skölj och skiva vitkålen tunt. Blanda i en skål och pressa över citronsaft och tillsätt oljan. Smaka av med salt och peppar. Servera ribsen med sallad och ris.

Näringsvärde: Kcal: 670 Fett: 25 g Protein: 30 g Kolhydrater: 77 g

Bild:

Daniel Ohlsson