Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Vitkål | |
250 g | Vanliga morötter | |
2 msk | Olivolja | |
200 g | Palsternacka | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
Glace | ||
1 tsk | Rödvinsvinäger | |
100 ml | Sweet Chili | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Oystersås | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Tomatpuré | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Färsk ingefära | |
0,5 dl | Honung Flytande | |
1 krm | Kanel | |
1 tsk | Fisksås - Asiatisk | |
900 g | Revbensspjäll | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Skär i köttet och separera benen. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna. Salta och peppra. Häll 1–2 dl vatten i botten och täck helt runtom med aluminiumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i ugnen i 125° i 1 ½ timme.
Glace: Riv ingefära och pressa vitlöken. Rör ihop alla ingredienserna till glacen väl.
Ta sedan ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225°. Ta bort folien, häll av vätskan och pensla på glace. Ställ tillbaka i ugnen och låt glacen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är revbenen som bäst. Detta tar cirka 20 minuter.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Sallad: Skala och riv morötter och palsternacka. Skölj och skiva vitkålen tunt. Blanda i en skål och pressa över citronsaft och tillsätt oljan. Smaka av med salt och peppar. Servera ribsen med sallad och ris.
Näringsvärde: Kcal: 670 Fett: 25 g Protein: 30 g Kolhydrater: 77 g
Bild:
Daniel Ohlsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel