Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ostkräm | ||
100 g | Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
150 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Gurka | |
70 g | Ruccolasallat | |
1 msk | Vinäger | |
2 msk | Olivolja | |
Kött | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
800 g | Fläskkotlett | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
Potatis | ||
1 krm | Flingsalt | |
2 msk | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och skiva potatisen tunt. Använd en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna så att potatisen täcks av oljan ordentligt. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
Ostkräm: Finriv parmesanosten och blanda med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Kött: Skiva kotletten i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en skärbräda och täck med plastfolie. Banka skivorna tunna som lövbiff med hjälp av en kastrull eller köttklubba. Salta och peppra efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek kotletterna på båda sidor på medelvärme. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen tills alla är klara.
Sallad: Skölj ruccola och gurka och skala morötter. Slanta morötterna och skär gurkan i skivor. Blanda med ruccolan och ringla över lite olja och vinäger.
Servera kotletterna med råstekt potatis, sallad och parmesankräm.
Näringsvärde: Kcal: 605 Fett: 26 g Protein: 49 g Kolhydrater: 41 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla