Krispiga rårakor med keso och rårörda lingon
Mari Bergman

Krispiga rårakor med keso och rårörda lingon

40 minEnkelt
206,70 kr
4 portioner24,16 kr per portion
Det här är en riktig favorit hos oss och de kommer garanterat att falla både stora och små i smaken. Mums!

Rårakor
2 krmSvartpeppar Malen
1,5 tskSalt Fint
800 gPotatis Fast
4 stÄgg
0,5 mskMat & Bak Smör
0,5 stBlomkål Färsk
1 mskOlivolja
Tillbehör
2 dlRårörda Lingon
1 stBroccoli Färsk
250 gVanliga morötter
1 stÄpple Golden Delicius
250 gCottage cheese Naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Rårakor: Skala och grovriv potatisen samt skölj och grovhacka blomkålen. Blanda i en bunke med ägg, salt och peppar.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek 4 st stora eller 8 st mindre rårakor. Stek dem ca 4 min på varje sida på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett fat och förvara i ugnen.

4

Tillbehör: Skölj och dela broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Sila av vattnet och häll upp broccolibuketterna i en skål.

5

Skala och skär morötterna i stavar samt skölj och tärna äpplet. Lägg upp i separata skålar.

Servera rårakorna med grönsaker, keso och rårörda lingon.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 485 kcal, 20 g protein, 21 g fett, 52 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell