Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
2 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Tomatpuré | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Kanel | |
1 msk | Färsk ingefära | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
2 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Gul lök | |
70 g | Aprikoser Torkade | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
Tillbehör | ||
400 g | Vanliga morötter | |
2,5 dl | Couscous | |
Yoghurt | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Honung Flytande |
Gryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala ingefäran och riv den fint på ett rivjärn. Skölj chilipeppar och paprika. Finhacka chili och skär paprikan i tärningar.
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alltsammans under 1 min. Tillsätt färsen, spiskummin, paprikapulver och kanel och stek tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt honung, tomatpuré, grönsaksbuljong, strimlade aprikoser och konserverade tomater. Låt grytan puttra under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Tillred couscous enligt anvisning på paketet.
Yoghurt: Blanda yoghurt med honung, salt och peppar.
Skala morötterna och riv dom på ett rivjärn.
Servera färsgrytan med couscous och en klick yoghurt på toppen och riven morot.
Näringsvärde: Kcal: 718, Fett: 18 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 90 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Spiskummin Malen 33g Kockens
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt