Gå vidare till huvudinnehåll
Marockansk färsgryta med yoghurt och couscous
Mari Bergman

Marockansk färsgryta med yoghurt och couscous

30 minEnkelt
330,10 kr
4 portioner 40,13 kr per portion
En nordafrikansk gryta med massa härliga kryddor. Servera med en fräsch yoghurt och couscous.

Gryta
2 tskSpiskummin
1 mskTomatpuré
500 gNötfärs
1 tskPaprikakrydda
3 klyftaVitlök Vanlig
1 stRöd Paprika
1 mskOlivolja
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskKanel
1 mskFärsk ingefära
800 gKörsbärstomater Konserverade
1 stGrönsaksbuljong
2 tskHonung Flytande
1 stGul lök
70 gAprikoser Torkade
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
Tillbehör
400 gVanliga morötter
2,5 dlCouscous
Yoghurt
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlYoghurt för Matlagning
2 krmSalt
1 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Gryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala ingefäran och riv den fint på ett rivjärn. Skölj chilipeppar och paprika. Finhacka chili och skär paprikan i tärningar.

2

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alltsammans under 1 min. Tillsätt färsen, spiskummin, paprikapulver och kanel och stek tills färsen är helt genomstekt.

3

Tillsätt honung, tomatpuré, grönsaksbuljong, strimlade aprikoser och konserverade tomater. Låt grytan puttra under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Tillred couscous enligt anvisning på paketet.

5

Yoghurt: Blanda yoghurt med honung, salt och peppar.

6

Skala morötterna och riv dom på ett rivjärn.

Servera färsgrytan med couscous och en klick yoghurt på toppen och riven morot.

Näringsvärde: Kcal: 718, Fett: 18 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 90 g

Bild:

Linnea Swärd