Gå vidare till huvudinnehåll
Rostade grönsaker med nudlar i jordnötssås
Mia Troberg

Rostade grönsaker med nudlar i jordnötssås

20 minEnkelt
196,05 kr
4 portioner 33,11 kr per portion
Jordnötter plus chili är gott. Såsen fungerar mer som en krydda än en sås. Du som vill ha mer sås kan hälla i lite grädde.

Sås
2 mskVitvinsvinäger
2 stLime
1,5 mskJapansk soja
1 tskHonung Flytande
1 dlJordnötssmör
1 klyftaVitlök Vanlig
0,75 tskChiliflakes
2 mskVatten
0,5 stGul lök
Grönsaker
1 stBroccoli Färsk
1 mskOlivolja
250 gTofu
1 stChilipeppar Röd
150 gSockerärta Färsk
1 stGul Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
250 gÄggnudlar
1 stRöd Paprika
1 krmSalt
Instruktioner
1

Grönsaker: Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin i buketter. Skär paprikorna i stora klyftor. Kärna ur chilin och skär i små bitar. Tärna tofun. Lägg allt i en ugnsform. Salta lätt och peppra lite. Häll över oljan och blanda runt. Rosta i cirka 20 minuter.

2

Sås: Lägg jordnötssmör, soja, vatten, limesaft, vinäger, honung och chiliflakes i en mixer. Hacka löken i stora bitar och tillsätt dessa. Pressa i vitlök. Mixa till en slät konsistens.

3

Koka nudlarna och häll av vattnet. Blanda med såsen och tillsätt sedan grönsakerna och blanda runt lite grann.

Rekvisita: www.rice.dk

Näringsvärde: Kalorier: 883 kcal, Kolhydrater: 64 g, Protein: 30 g, Fett: 56 g

Bild:

Stefan Mattsson