Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
2 msk | Vitvinsvinäger | |
2 st | Lime | |
1,5 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 dl | Jordnötssmör | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,75 tsk | Chiliflakes | |
2 msk | Vatten | |
0,5 st | Gul lök | |
Grönsaker | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Tofu | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 st | Gul Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Äggnudlar | |
1 st | Röd Paprika | |
1 krm | Salt |
Grönsaker: Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin i buketter. Skär paprikorna i stora klyftor. Kärna ur chilin och skär i små bitar. Tärna tofun. Lägg allt i en ugnsform. Salta lätt och peppra lite. Häll över oljan och blanda runt. Rosta i cirka 20 minuter.
Sås: Lägg jordnötssmör, soja, vatten, limesaft, vinäger, honung och chiliflakes i en mixer. Hacka löken i stora bitar och tillsätt dessa. Pressa i vitlök. Mixa till en slät konsistens.
Koka nudlarna och häll av vattnet. Blanda med såsen och tillsätt sedan grönsakerna och blanda runt lite grann.
Rekvisita: www.rice.dk
Näringsvärde: Kalorier: 883 kcal, Kolhydrater: 64 g, Protein: 30 g, Fett: 56 g
Bild:
Stefan Mattsson
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt