Gå vidare till huvudinnehåll
Salsakorv med äpple- och fänkålsslaw
Mari Bergman

Salsakorv med äpple- och fänkålsslaw

30 minEnkelt
177,65 kr
4 portioner 20,16 kr per portion
Snabb och smakrik korv med råstekt potatis i ugn. Servera med en frisk fänkålssallad.

Slaw
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stGurka
1 stÄpple Golden Delicius
0,5 tskKummin
0,5 tskHonung Flytande
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskCitron
1 stFänkål Färsk
1 tskOlivolja
Tillbehör
800 gPotatis Fast
1 mskOlivolja
1 krmFlingsalt
480 gChorizo
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och tillsätt salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 25 min.

2

Slaw: Skölj fänkål, äpple och gurka. Strimla fänkålen och äpplet och hyvla långa remsor av gurkan. Ta inte med kärnhuset från gurkan. Blanda ihop yoghurt, citronsaft, honung, olja och kumminfrön i en stor skål och tillsätt de strimlade grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.

3

Stek korven i lite olivolja i en varm panna.

Servera korven med råstekt potatis och äpple- och fänkålssallad.

Näringsvärde: Kcal: 601, Fett: 35 g, Protein: 24 g, Kolhydrater: 45 g

Bild:

Linnea Swärd