Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
2 msk | Honung | |
3 krm | Chilipulver | |
1 dl | Japansk soja | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 dl | Tomatpuré | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 kg | Kycklingklubba Fryst | |
Tillbehör | ||
4 dl | Långkornigt Ris | |
Passionsfruktssalsa | ||
1 st | Passionsfrukt | |
1 st | Paprika | |
0,25 st | Chilipeppar Röd | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Lime |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, olja, chilipulver, paprikapulver, tomatpuré och honung i en bunke. Tillsätt kycklingen och marinera minst 10 min men gärna längre om du har tid. Lägg över kycklingen med marinaden i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 45 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Efter halva tiden så kan du ösa marinadvätskan med en sked över kycklingen.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Passionsfruktssalsa: Skölj och tärna paprika och tomat fint. Skölj och finhacka chilin. Blanda i en skål och tillsätt passionsfrukt, limesaft och en nypa salt.
Servera kycklingen tillsammans med ris och passionsfruktssalsa.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde per portion: Kcal: 659, Protein 46 g, Fett 29 g, Kolhydrater 52 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria