Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
1 tsk | Torkad oregano | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Gul lök | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Rökt paprikapulver | |
400 g | Passerade Tomater | |
2 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 st | Chilipeppar Färsk | |
0,5 tsk | Salt | |
4 dl | Långkornigt Ris | |
1 st | Aubergine | |
2 msk | Olivolja | |
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 tsk | Salt |
Värm ugnen till 175 grader.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med paprikapulver och oregano utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs runt ca 20 sekunder under omrörning. Tillsätt passerade tomater, vatten, honung, salt och peppar. Låt såsen puttra under lock ca 15 minuter.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfiléerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och skär auberginen i små klyftor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs auberginklyftorna och chilifrukterna gyllenbruna. Salta efter smak.
Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett fat. Lägg aubergine- och padronchilifräset runt om. Smaka av tomatsåsen och häll den sedan över kycklingen. Servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: Kcal: 571, Protein: 39 g, Fett: 18 g, Kolhydrater: 59 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt