Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Toast skagen | ||
1 dl | Gräddfil | |
1 tsk | Konjak | |
3 msk | Dill - färsk | |
2 msk | Smör | |
4 st | Formfranska | |
500 g | Räkor i Lake | |
50 g | Löjrom | |
150 g | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
Hemlagad majonäs | ||
1 msk | Dijonsenap | |
2 st | Ägg | |
4 dl | Matolja |
Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig.
Dela äggen och blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning.
Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten
Det går även bra att köra alltsammans i en mixer.
Skala och blanda räkorna med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt konjaken, salt och peppar. Rosta eller stek en brödskiva per portion i smör. Blanda ner den hackade dillen i räkröran straxt före serveringen så att den behåller sin spänst. Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.
Bild:
Martin Löf
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kalixlöjrom Fryst 250g Bröderna Perssons Piteå
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria