Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt kyckling med dillslungad spetskål
Mari Bergman

Stekt kyckling med dillslungad spetskål

40 minEnkelt
237,75 kr
4 portioner46,22 kr per portion
Somrig kyckling med härliga och nyttiga tillbehör som rostade morötter och dillslungad spetskål. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
500 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
1,5 mskOlivolja
Spetskål
500 gSpetskål
0,5 stCitron
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
1 krmSalt Fint
150 gSugarsnaps
0,5 stDill - färsk
Kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
630 gKyckling Minutfilé
0,5 mskSmör
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen om du använder fryst.

2

Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg stavarna i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 20 min.

3

Spetskål: Strimla kålen och dela sugar snapsen på längden. Finhacka dillen.

4

Fräs kålen i lite olja och smör i en stekpanna tills kålen får färg och mjuknar. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Tillsätt sugar snapsen och dillen samt citronskal- och saft. Blanda om och låt allt bli varmt. Ställ åt sidan medan du steker kycklingen.

5

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

6

Servera kycklingen med rostade morötter och dillslungad spetskål.

Näringsvärde: 427 kcal, 39 g protein, 21 g fett, 17 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell