Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
2 dl | Rårörda Lingon | |
Potatisstomp | ||
25 g | Smör | |
700 g | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Salt | |
Wallenbergare | ||
1 msk | Olivolja | |
2 st | Ägg | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
500 g | Kycklingfärs |
Potatisstomp: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Wallenbergare: Mixa samman kycklingfärsen med salt, peppar och äggulor. Gärna med hjälp av en matberedare, annars för hand. Tillsätt grädden i en tunn stråle lite i taget.
Forma 8 små eller 4 stora biffar med vattensköljda händer.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med smör och salt efter smak till ett stomp.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten på spisen.
Servera dina kycklingwallenbergare med potatisstomp, gröna ärtor och lite rårörda lingon.
Näringsvärde: 633 KCAL 38 G PROTEIN 31 G FETT 48 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria