Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
1 krm | Salt | |
600 g | Laxfilé | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1,5 msk | Honung | |
150 g | Citron, (1 st) | |
1 tsk | Rapsolja | |
Grönsaker | ||
3 dl | Svart Råris | |
1 st | Gul Paprika | |
1 st | Röd Paprika | |
150 g | Sockerärta | |
1 st | Rödlök | |
0,5 st | Gurka | |
Sås | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Honung |
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg fisken i en ugnsform. Blanda ihop honung, riven ingefära, chili och rapsolja. Bred ut detta över laxen. Salta lätt. Skär citron och placera skivor över laxen. Stek i ugn i ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla alla grönsaker fint.
Blanda ihop alla ingredienser till den kalla såsen. Servera laxen med grönsaker, ris och sås.
Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 496,4
Protein (g) 34,1
Fett (g) 24,0
Kolhydrater (g) 33,2
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel