Gå vidare till huvudinnehåll
Honungslax med citron och ingefära
Mia Troberg

Honungslax med citron och ingefära

30 minEnkelt
430,35 kr
4 portioner 64,67 kr per portion
Färgglad fisk med massor av antioxidanter och nyttigt omega-3 fett.

Lax
1 krmSalt
600 gLaxfilé
1 mskFärsk ingefära
0,5 stChilipeppar Röd
1,5 mskHonung
150 gCitron, (1 st)
1 tskRapsolja
Grönsaker
3 dlSvart Råris
1 stGul Paprika
1 stRöd Paprika
150 gSockerärta
1 stRödlök
0,5 stGurka
Sås
1 krmSalt
2 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stLime
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskHonung
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Lägg fisken i en ugnsform. Blanda ihop honung, riven ingefära, chili och rapsolja. Bred ut detta över laxen. Salta lätt. Skär citron och placera skivor över laxen. Stek i ugn i ca 20 minuter.

3

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

4

Strimla alla grönsaker fint.

5

Blanda ihop alla ingredienser till den kalla såsen. Servera laxen med grönsaker, ris och sås.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 496,4

Protein (g) 34,1

Fett (g) 24,0

Kolhydrater (g) 33,2

Bild:

Linnea Swärd