Mhammara
Najla Gergi

Mhammara

20 minEnkelt
105,85 kr
6 portioner6,14 kr per portion
Mhammara, eller Muhammara, är en paprika- och valnötsröra som ofta serveras i Syrien som en del av meze-buffén. Receptet är veganskt och lite förenklat då vi använder ajvar relish istället för att själv rosta paprikan i ugnen!

1 mskVatten
2 mskStröbröd
2 tskOlivolja
0,5 dlAjvar
2 tskRapsolja
200 gValnötter
2 krmSpiskummin
1 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200°.

2

Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ca 10 min. Ta ut från ugnen och försök gnugga bort så mycket skal som möjligt från nötterna.

3

Lägg nötterna i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser förutom oljan. Salta och peppra efter smak. Mixa några varv tills det blir blandat och malt.

4

Blanda ihop oliv- och rapsoljan och häll i blandningen medan mixern är igång. Mixa ihop allt ordentligt.

5

Lägg upp på en tallrik och ringla ev lite olivolja på. Garnera eventuellt med grovhackade valnötter och hackad persilja.

Bild:

Andreas Engvall