Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Salt Fint | |
4 msk | Tomatpuré | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Sardeller | |
3 st | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Gul lök | |
250 g | Kalamataoliver | |
0,5 dl | Vatten | |
400 g | Tagliatelle |
Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Skala gul lök och vitlöksklyftor. Finhacka löken, sardellerna och chilin. Hetta upp en panna med oljan och fräs alltsammans hastigt utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten, basilika, salt, svartpeppar och oliver. Låt såsen småputtra tills pastan är klar.
Sila av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad persilja.
Näringsvärde: 597 kcal 16 g protein 31 g fett 60 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Tomater Hela San Marzano EKO/KRAV 400g Solania
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens