Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttbullar | ||
500 g | Nötfärs | |
2 msk | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
2 krm | Spiskummin | |
0,5 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
125 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
Sås | ||
1 msk | Röd Currypasta | |
1,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 msk | Honung Flytande | |
400 g | Kokosmjölk | |
Spicy sallad | ||
1 krm | Chiliflakes | |
0,5 st | Isbergssallat | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 st | Gurka | |
2 msk | Rapsolja |
Koka riset enligt anvisning på paketet.
Blanda färsen med ägg, spiskummin, salt och peppar. Forma bollar och stek köttbullarna i lite olja i en varm stekpanna tills de har fått fin färg. Lägg köttbullarna i en skål medan du gör såsen.
Slå på koksmjölk, rödcurry, honung och fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra en stund. Smaka av och krydda eventuellt lite mer. Lägg tillbaka köttbullarna och håll det varmt på låg värme.
Skölj och strimla isbergssalladen. Skär gurka i bitar och skala och finstrimla rödlöken. Grovhacka myntan och blanda alltsammans i en skål med fisksås, vit balsamvinäger, rapsolja, chiliflakes och en nypa salt.
Hacka jordnötterna eller använd en mortel.
Servera köttbullarna tillsammans med ris, hackade jordnötter och spicy sallad.
Näringsvärde: 834 KCAL 38g Protein 59g Fett 36g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria