Gå vidare till huvudinnehåll
Misoglaserad palsternacka med rostad vitlökskräm
Mari Bergman

Misoglaserad palsternacka med rostad vitlökskräm

30 minEnkelt
155,25 kr
4 portioner15,85 kr per portion
Misoglaserad palsternacka med rostad vitlökskräm passar perfekt att servera som ett gott tillbehör till kött, fisk, fågel eller vegetariskt alternativ.

Palsternacka
1 mskHonung
500 gPalsternacka
2 mskOlivolja
2 mskMisopasta
0,5 tskVitlökspulver
2 mskJapansk soja
2 krmFlingsalt
1 stPersilja - färsk
Vitlökskräm
1 krmSvartpeppar
2 mskOlivolja
1 krmSalt
1 stVitlök Solo
380 gVita Bönor Stora
1 stCitron - Eko
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Palsternacka: Skala palsternackorna och dela dem på längden.

3

Blanda samman olivolja, misopasta, japansk soja, honung, vitlökspulver, flingsalt och svartpeppar i en skål. Blanda palsternackorna med misokrämen i en ugnsfast form.

4

Lägg en hel king solo vitlök i ena hörnan av formen (den ska användas till vitlökskrämen). Rosta palsternackorna i ca 25-30 min. Ta ut vitlöken efter 15 min och ta bort skalet.

5

Vitlökskräm: Skölj bönorna i kallt vatten. Mixa bönorna med den rostade vitlöken och olja i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

6

Tillsätt rivet citronskal och smaka av krämen med citronsaft, salt och peppar.

7

Bred ut krämen på ett fat och fördela palsternackorna över. Toppa med hackad persilja.

8

Servera som ett tillbehör till kött, fisk, fågel eller vegetariskt alternativ.

Bild:

Roland Persson