Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Haricot Verts Fryst | |
0,5 msk | Rapsolja | |
3 dl | Jasminris | |
1 msk | Färsk ingefära | |
Zataykyckling | ||
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Färsk ingefära | |
400 g | Kokosmjölk | |
1,5 dl | Jordnötter Rostade | |
50 g | Chilipeppar Röd, (2 st) | |
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Honung Flytande | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
1 msk | Rapsolja |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader och koka ris enligt anvisning på paketet.
Tillbehör: Skala och riv ingefäran och blanda med haricots vertsen i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen i ca 15 min tills de har fått en fin gyllenbrun yta.
Zataykyckling: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilin.
Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en panna med lite olja och fräs kycklingen tillsammans med vitlök, ingefära, chili, salt och peppar.
Mixa eller mortla jordnötterna så att de blir finfördelat och tillsätt till kycklingen.
Fräs runt och tillsätt kokosmjölk, honung och soja. Låt det stå och puttra på medelvärme ca 5 min.
Servera zataykycklingen tillsammans med ris och haricots verts.
Näringsvärde: 878 KCAL 49 g fett 52 g protein 51 g kolhydrater
Bild:
Mari Bergman
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel