Gå vidare till huvudinnehåll
Filodegspizza med löjrom, creme fraiche och dill
Mari Bergman

Filodegspizza med löjrom, creme fraiche och dill

15 minEnkelt
752,80 kr
8 portioner 35,38 kr per portion
Ett jättegott tilltugg att ha på en buffé eller som en liten förrätt. Filodegspizzan går snabbt att tillaga och kan toppas med dina personliga favoriter. Här har vi valt att toppa den med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill - mums!

Pizza
1 dlCreme Fraiche Naturell
150 gRiven Västerbottensost
1 stBakplåtspapper
250 gFilodeg
25 gSmör
1 krmSvartpeppar Malen
Topping
0,25 stDill - färsk
80 gLöjrom
0,5 stRödlök
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Värm ugnen till 210 grader.

2

Pizza: Lägg 4 filodegsark på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smält smör mellan varje ark. Bred ut creme fraiche på filodegen och krydda med svartpeppar. Strö över ost och gratinera i ugn i ca 10 min.

3

Topping: Skala och finhacka rödlök.

4

Låt pizzan svalna en aning. Klipp eller skär ut portionsbitar och lägg upp pizzabitarna på ett fat.

5

Toppa med creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillvippor.

Bild:

Nurlan Emir