Gå vidare till huvudinnehåll
Zucchini fries med parmesan
Mari Bergman

Zucchini fries med parmesan

45 minEnkelt
256,15 kr
4 portioner 31,96 kr per portion
Zucchini fries med parmesan är ett gott tillbehör som passar till både fisk, kött och kyckling. Testa gärna andra grönsaker som aubergine, paprika, gröna bönor eller lök. Rensa kylen och låt fantasin flöda. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,47

Dippsås
2 tskHonung
2 krmCayennepeppar
1 dlMajonnäs
0,5 stBasilika - färsk
0,5 mskVatten
1 mskDijonsenap
1 tskÄppelcidervinäger
2 krmSalt
2 krmSvartpeppar
Zucchini fries
1 dlVetemjöl
0,5 tskSalt
2 mskRapsolja
1 dlParmesanost
2 stZucchini
2 stÄgg
3 krmSvartpeppar
0,5 tskVitlökspulver
2 dlPanko
Instruktioner
1

Zucchini: Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

2

Skär zucchini i ca 10 cm långa stavar.

3

Häll mjöl i en skål, vispa upp äggen i en annan skål och blanda ströbröd, finriven parmesanost, vitlökspulver, salt och peppar i en tredje skål.

4

Vänd zucchinistavarna först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbrödsblandningen.

5

Fördela alla stavar på plåten med lite mellanrum mellan varje. Ringla olja över och rosta gyllene i ugnen i ca 25 min.

6

Dippsås: Blanda majonnäs, dijonsenap, honung, äppelcidervinäger, vatten, salt, peppar, cayennepeppar och finhackad basilika till en sås.

7

Dippa zucchini fries i såsen och ät som snacks eller servera som tillbehör istället för pommes frites.

Bild:

Roland Persson