Gå vidare till huvudinnehåll
Tortillapizza med mozzarella och grillade grönsaker
Mari Bergman

Tortillapizza med mozzarella och grillade grönsaker

40 minEnkelt
447,15 kr
4 portioner 85,43 kr per portion
Till helgmyset behöver du inte springa ut och köpa pizza, du får göra din egna riktigt snabblagade pizza på Santa Marias nya pizzatortillabröd. Vi blev alla väldigt glatt överraskade vid provlagningen hur goda och lättlagade de var. Lycka till och smaklig måltid!

Vintersallad
2 mskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
250 gVanliga morötter
1 stÄpplen
1 krmSalt
3 mskOlivolja
200 gVitkål
Tortillapizza
1 krmSalt
100 gFärska champinjoner
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
100 gTimjan
3 dlTomatsås
2 mskOlivolja
3 klyftaVitlök Vanlig
2 stRöd Paprika
280 gTortilla Pizza
0,5 stZucchini
250 gMozzarellaost
Övrigt
1 stBakplåtspapper
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Tortillapizza: Skölj zucchini och paprika. Skär zucchinin i tunna skivor och paprikan i 1 cm breda strimlor. Dela champinjonerna i fyra delar och skala och skär löken i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg grönsaker och lök på en ugnsplåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 20 min tills grönsakerna har fått fin gyllenbrun yta.

3

Vintersallad: Strimla vitkålen. Skala och riv morötterna och äpplet. Blanda med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

4

Tortillapizza: Skär mozzarellan i bitar. Lägg ut tortillabröden på en ugnsplåt och bred över tomatsås. Fördela grönsakerna på varje pizza och toppa med mozzarella. Sätt in i ugnen ca 5 min. Dekorera med timjankvistar.

Servera pizzan tillsammans med råkostsallad.

Näringsvärde: 675 kcal 21 g protein 37 g fett 58 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd