Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Grönkål | |
1 msk | Olivolja | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
1 tsk | Honung | |
1 krm | Salt | |
170 g | Getost, Chevre | |
0,5 st | Citron | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 st | Sötpotatis | |
200 g | Hasselnötter |
Sätt ugnen på 200 °C. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form. Tillsätt olja samt salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.
Skölj grönkålen. Skär bort stammen och strimla bladen. Skala och grovhacka löken. Lägg grönkål och lök i en bunke och tillsätt citronskal och saft, honung, olja och salt efter smak. Massera grönkålen ordentligt med händerna.
Tärna getosten och grovhacka hasselnötterna. Ta ut sötpotatisen och blanda med grönkålen. Toppa med nötterna och getost och sätt in i ugnen igen ca 5 min.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt