Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad sötpotatis med citrondressad grönkål, getost och hasselnötter
Mari Bergman

Rostad sötpotatis med citrondressad grönkål, getost och hasselnötter

45 minEnkelt
272,50 kr
4 portioner 41,45 kr per portion
Härligt vinterinspirerad sallad som även passar utmärkt på julbordet.

1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
250 gGrönkål
1 mskOlivolja
2 tskFärsk ingefära
1 tskHonung
1 krmSalt
170 gGetost, Chevre
0,5 stCitron
2 klyftaVitlök Färsk
2 stSötpotatis
200 gHasselnötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 °C. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form. Tillsätt olja samt salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

Skölj grönkålen. Skär bort stammen och strimla bladen. Skala och grovhacka löken. Lägg grönkål och lök i en bunke och tillsätt citronskal och saft, honung, olja och salt efter smak. Massera grönkålen ordentligt med händerna.

Tärna getosten och grovhacka hasselnötterna. Ta ut sötpotatisen och blanda med grönkålen. Toppa med nötterna och getost och sätt in i ugnen igen ca 5 min.

Bild:

Susanna Livijn Wexell