Gå vidare till huvudinnehåll
Minestronesoppa med knaprigt bröd
Mari Bergman

Minestronesoppa med knaprigt bröd

45 minMedel
100,25 kr
4 portioner 13,40 kr per portion
En supergod minestronesoppa toppad med bacon och krispiga brödstänger. Enkelt och mumsigt!

Soppa
0,5 tskBasilika - torkad
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 lVatten
0,5 tskTorkad oregano
2 klyftaVitlök Vanlig
400 gPastasås Classico
300 gVanliga morötter
1 stGul lök
200 gFusilli
1 mskBalsamvinäger
1,5 mskGrönsaksfond
2 mskTomatpuré
Tillbehör
120 gBacon Tärnat
2 stPitabröd
Instruktioner
1

Soppa: Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök och bryn allt sedan i en kastrull med lite olivolja tills de börjar mjukna. Tillsätt oregano och basilika och ha i tomatpurén. Rosta tills det får en mörk färg, men det ska inte bli bränt. Slå på balsamvinäger och låt det reducera i ca 10 sek. Tillsätt tomatsås, vatten och buljong och låt soppan småputtra under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

2

Tillbehör: Stek baconet knaprigt i en panna utan fett. Häll sedan över det på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

3

Skär pitabröden i stänger och stek dem på båda sidor i lite olivolja i en varm panna.

4

Soppa: Tillsätt pastan och låt soppan fortsätta puttra tills pastan känns klar. Ta gärna av soppan från spisen lite innan pastan är helt klar då den fortsätter att tillagas i den varma soppan.

5

Toppa med knaprigt bacon och pitabrödsstänger.

Bild:

Linnea Swärd