Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Vattenmelon | |
1 st | Mynta - färsk | |
150 g | Fetaost | |
Kött | ||
1 krm | Salt | |
2 msk | Japansk soja | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Honung Flytande | |
600 g | Fläskkarré | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Färskpotatis |
Tillbehör: Värm ugnen till 200 grader.
Tvätta potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Blanda om ordentligt så att oljan täcker potatisen. Rosta i ugnen ca 30-35 min.
Kött: Skär köttet i så tjocka skivor du önskar. Blanda ihop olja, soja, honung och balsamvinäger. Lägg köttskivorna med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt. Gärna i kylen över natten.
Sallad: Skala och skär melonen i bitar. Lägg upp på ett fat och smula över fetaost. Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Toppa med myntablad.
Kött: Skaka av köttet lite grann och lägg upp köttskivorna på en skärbräda. Salta och peppra köttet på båda sidor.
Hetta upp en grillpanna och stek/grilla köttskivorna 3-4 min/sida, eller grilla köttet på utegrillen. Låt köttet vila och skär det sedan i skivor.
Servera köttet med rostad potatis och melon- och fetaostsallad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vattenmelon Hel Liten Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1